YOGA

HÖSTEN 2020

Yoga start tisdagen den 29/9 18.30
 

Klassen är en blandning av Hatha yoga och Vinyasaflow.

Plats Eko-LOGISKT konceptcafé & vänner

10 ggr i höst, tisdagar 75 min

Drop in 160:-

10 kort 1500:-
 

Anmälan till:

Patricia Appelgren

0737 46 43 33

info@soullight.se

Hjärtligt Välkommen


 

YOGA

I offer these stiles of yoga

Shakti I Yin I Restorative I Vinyasa Flow I ISHTA

Shakti Yoga

Shakti Yoga är att komma hem till vår egna kropp och återknyta till vår livskraft. Detta möte tar oss närmare vår egen livslust, kraft och inre visdom. För att göra det behöver vi känna oss väldigt trygga och avslappnade, så det är där vi börjar. Etablerar kontakten med oss själva, jorden under oss och himlen över oss. Tar emot stödet som hela tiden erbjuds. 

Shakti Yogan är grundad och inspirerad från olika yogaformer men även från tantra, shamanism och feminine embodiment. I Shakti Yogan välkomnas du precis som du är, med allt du är i varje stund. Dina tankar, känslor, kropp, energi och själ. Vi kan inte separera oss och bara arbeta med en del, vi är allt detta. Rörelserna väcks inifrån och ut och det finns inget du behöver leva upp till eller prestera.

 

Förutom Asana, så arbetar vi med rörelser, andning, ljud, beröring, energiarbete och stillhet. 

Yin Yoga

Restorative Yoga

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.
 

Yinyoga passar alla. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Meditativt & återhämtande

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative.

 

Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning. Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av och släppa kontrollen för att komma ner i varv.

ISHTA Yoga

Ishtayoga är mer en approach än en yogastil. Det är ett sätt att utöva yoga utifrån en helhetssyn som kombinerar filosofi, asana och livsstil - allt utefter varje individs förutsättningar. "ISHTA" betyder "individ", och Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda. Genom att förstå mer om dessa tre viktiga vetenskaper kommer vi kunna utveckla och anpassa yogan utefter var och en av oss.

Hatha, tantra & ayurveda

Hatha är den fysiska delen av ishtayoga, själva yogapositionerna som vitaliserar och stärker den fysiska kroppen. Tantra är den filosofiska delen där vi fokuserar på att utöka vår medvetenhet och utforska de mer subtila aspekterna. Ayurveda är den tredje delen av Ishtayoga. Det är en helande system som har sitt ursprung i Indien och som fokuserar på att balansera vår konstitution och för oss tillbaka till optimal hälsa och välbefinnande.

Vinyasa Flow Yoga

Flöde, styrka & smidighet

Vinyasa Flowyoga är en dynamisk och flödande yogastil. Vinyasa yoga kopplar samman rörelser och andetag för att uppnå balans i kropp och själ. Klassen erbjuder en säker, väl sammansatt variation av yogapositioner utförda i en rytmisk takt. Klasserna är uppbyggda med en gradvis progression som systematiskt tar dig från en punkt till nästa i ett behagligt tempo.